Splošni pogoji

 

SPLOŠNI POGOJI

Vsebina spletnih strani mgk.si  je last podjetja MGK d.o.o., Brnčičeva ulica 7, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija (v nadaljevanju MGK d.o.o.). Z uporabo spletnih strani mgk.si uporabniki sprejemajo objavljene splošne pogoje poslovanja. MGK d.o.o. in uporabniki s splošnimi pogoji urejajo tudi medsebojne obveznosti pri nakupih v spletni trgovini.

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.

MGK d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev na spletnih straneh mgk.si kadarkoli in brez predhodnega obvestila. Vse spremembe splošnih pogojev so za uporabnike zavezujoče.

Podatki o izdelkih, pogojih poslovanja, spletne aplikacije in ostale informacije v spletni trgovini so na voljo le v slovenskem jeziku. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov. Za kakršnekoli informacije lahko pokličete na telefon + 386 1 561 22 92 ali pišete na elektronski naslov info@mgk.si . Če vam na vprašanje ne bomo mogli ali znali odgovoriti takoj, vam bomo odgovor posredovali v najkrajšem možnem času.

Na spletni strani mgk.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in fotografije le-teh. Čeprav se podjetje trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, je potrebno na fotografije gledati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelka. Kupec lahko odda naročilo le preko spletne strani mgk.si.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. V primeru nedobavljivosti izdelka prodajalec kupca obvesti v najkrajšem možnem času.

 

1. OMEJITEV ODGOVORNOSTI

MGK d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani mgk.si in vanje vključenih vsebin. MGK d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb. MGK d.o.o. si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh mgk.si glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov in drugo ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Kupec blaga, kupljenega v spletni trgovini mgk.si, ima pravico do vračila ali reklamacije (glej točko 6.).

 

2. OMEJENA PRAVICA UPORABE

Obiskovalci lahko vsebine spletnih strani mgk.si uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. Vsebine so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja MGK d.o.o. prepovedana.

 

3. REGISTRACIJA UPORABNIKOV

V spletni trgovini mgk.si se lahko prijavite kot registriran uporabnik. Vsebine spletne trgovine so dostopne tudi anonimnim uporabnikom. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oz. njegova pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh mgk.si.

 

4. ZAŠČITA ZASEBNOSTI

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh mgk.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo podjetje MGK d.o.o. skrbno varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. 
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

5. POSTOPEK NAROČILA OZ. NAKUPA

Na spletni strani mgk.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini. Te izdelke lahko kupec iz Slovenije posreduje tudi tretji osebi znotraj Slovenije.

Cene so izražene v evrih. Prodajalec pošiljki priloži račun. Če je pošiljka odkupna, se bo vaša cena izdelka povečala za znesek bančne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava dostavna služba po njihovem veljavnem ceniku.

Vse izdelke, ki so na zalogi, pošljemo iz našega podjetja v roku 1 - 2 delovna dneva, šteto od dneva potrditve vašega naročila. Če izdelka ob naročilu ni na zalogi, o roku dostave kupca obvestimo v 2 - 3 delovnih dneh. Izdelki bodo dostavljeni preko Pošte Slovenije ali GLS. Stroški dostave paketa so enaki za dostavo po celotni Sloveniji.

Stroški dostave:

 - Pri vrednosti nakupa do 11,99 Eur je strošek obdelave in dostave 5,90 Eur. 

 - Pri vrednosti nakupa od 12 Eur do 149,99 Eur je strošek obdelave in dostave 4,90 Eur.

 - Pri vrednosti nakupa nad 150 Eur je dostava brezplačna.

Strošek dostave (embalaža, pakiranje, transport) se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.


Pošiljko boste prejeli po pošti, vrednost pošiljke skupaj s stroški pošiljanja poravnate ob prevzemu pošiljke. Če vas takrat ne bo doma, vam Pošta Slovenije ali GLS pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Na pošti oz. na prevzemnem mestu GLS vas bo pošiljka čakala še 15 dni. V primeru pošiljanja z GLS se pošiljka dostavlja dvakrat, običajno še naslednji delovni dan.
Stroškov dostave pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo izključno samo na področju Slovenije.
Izdelke iz naše ponudbe dostavljamo preko Pošte Slovenije ali GLS. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

Naročilo v spletni trgovini mgk.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da je izdelek na zalogi ali da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila in to z novim e-obvestilom o potrditvi naročila.

Prikaz dobavljivosti izdelkov v košarici je informativnega značaja in se lahko v času do obdelave naročila spremeni. V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. O tem vas bomo obvestili v čim krajšem roku, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

MGK d.o.o. bo potrjena naročila na mgk.si obravnavalo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno. 

MGK d.o.o. lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani mgk.si.
Z izvedbo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Darila

Kupec iz Slovenije, lahko svoje kupljene artikle nameni tretji osebi kot darilo. Oseba, ki jo kupec želi obdariti, mora imeti naslov dostave v Sloveniji. Podjetje MGK d.o.o. bo poskrbelo za dostavo darila obdarjencu, kupcu pa bo poslan račun.

 

6. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE


PREKLIC NAROČILA

Vsak kupec ima pravico do odstopa od pogodbe. V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno in veljavno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila izdelka. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Tudi če v roku 14 dni od prejema pošiljke izdelek vrne, se to šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni obliki, v originalni embalaži in z veljavnim računom. V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@mgk.si. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: MGK d.o.o., Brnčičeva ulica 7, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh prek poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga morate navesti v svojem zahtevku. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko + 386 1 561 22 92.

 

REKLAMACIJE

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@mgk.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalni račun. Podjetje MGK d.o.o. bo v petih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in mu sporočila, kako bo potekal postopek obravnave reklamacije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, napačne barve, količine ali pa če izdelek kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko izdelek reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe, izdelku zmanjšala tržna vrednost.

Prodajalec ne odgovarja za nastalo škodo, zaradi nepravilne uporabe izdelka, oziroma za uporabo, ki ni v skladu z Navodili za uporabo.

Kupec lahko izdelek v reklamacijo vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost izdelek zamenjati za enakega ali podobnega, ga zamenjati za katerega drugega iz ponudbe ali se odločiti, da mu kupnino izplačamo in jo nakažemo na njegov bančni račun.

V primeru neupravičene reklamacije, kupcu vrnemo izdelek in mu zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti izdelki in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

 

REKLAMACIJE IZDELKOV, POŠKODOVANIH MED PREVOZOM

Tovrstne reklamacije upoštevamo v roku 15 dni po prevzemu pošiljke. Kasnejših reklamacij žal ne upoštevamo. V primeru, da že ob prevzemu na pošiljki opazite znake poškodb, vas prosimo, da pošiljko zavrnete, od poštnega uslužbenca pa zahtevate sestavo reklamacijskega zapisnika o poškodovani pošiljki. Le tako vam bomo lahko kar najhitreje poslali nov izdelek in upoštevali reklamacijo.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. V primeru težav se lahko kupec s ponudnikom poveže telefonsko na telefon + 386 1 561 22 92 ali po elektronski pošti info@mgk.si . Ponudnik bo v roku 3 delovnih dneh potrdil, da je prijel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. MGK d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ. 

 

7. CENE

Vse cene so v evrih (EUR) in so vezane na državo Slovenijo.
Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku oddaje naročila.
Pri vsakem nakupu v spletni trgovini mgk.si je že obračun spletni popust.
Roki veljavnosti morebitnih akcijskih ponudb v spletni trgovini so navedeni v spletni trgovini mgk.si.
Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini mgk.si.

 

8. NAČINI PLAČILA V SPLETNI TRGOVINI MGK.SI

Za kupce v Sloveniji sta možna dva načina plačila:
VR

a) Plačilo po povzetju:

POŠTA SLOVENIJE:

Poštnemu uslužbencu ob prevzemu pošiljke izročite gotovino, le-ta bo za vas izvršil plačilo posebne položnice, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Če vas takrat ne bo doma, vam pustijo obvestilo o  prispelem paketu. Na pošti vas bo paket čakal še 15 dni. Na ustreznem poštnem okencu plačate vrednost pošiljke skupaj s stroški poštne provizije po veljavnem ceniku. Stroškov dostave vam pri vrnitvi ali menjavi izdelkov ne povrnemo.

GLS:

Dostavljalcu ob prevzemu pošiljke izročite gotovino ali plačate s plačilno kartico, pri čemer plačate provizijo po veljavnem ceniku GLS. Če vas takrat ni doma, vam pustijo obvestilo o prispelem paketu. Paket lahko prevzamete še isti dan na prevzemnem mestu GLS (GLS Depo). V naslednjih delovnih dneh sta možna še dva poskusa dostave paketa.

b) Plačilo po predračunu:

Predračun vam pošljemo na elektronski naslov in po prejetju plačila pošljemo naročeno blago z originalnim računom na dogovorjeni naslov plačnika ali obdarovanca.

Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani artikli last MGK d.o.o.

 

9. PAKIRANJE IN DOSTAVA

Naročene izdelke dostavljamo samo kupcem na področju Slovenije. Dostava se vrši preko GLS, Pošte Slovenije ali SŽ express. Prodajalec pošiljki priloži račun. Vaša cena izdelka se bo povečala za znesek poštne provizije za prenos kupnine, ki jo zaračunava Pošta Slovenija ali GLS po njihovem veljavnem ceniku.

 

10.  DOBAVNI ROK

Rok dobave blaga iz zaloge je 1 - 2 delovna dneva. Trudimo se, da so ti roki čim krajši in pošiljko v večini primerov odpošljemo že isti ali najkasneje naslednji delovni dan.

 

11. NAKUPNA POGODBA

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: MGK d.o.o., Brnčičeva ulica 7, 1231 Ljubljana-Črnuče, s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.